loading...

петък, 24 февруари 2017 г.

СКАНДАЛНО: Уплашиха се от референдум в "Младост"

Инициативният комитет "За Зелен Младост" събра 13 425 подписа за замразяване на строителството в Младост, докато не се отвори ПУП на района и не се изчистят проблемите със зелените площи. 

Проверката на ГРАО показала, че валидни са 8 822 подписа, което е със ... 103 подписа по-малко от необходимото, за да стане референдумът задължителен. 
Да ви напомня за случилото се с "Референдума на Слави"? Все едно са си плюли в устите. 
Подписите бяха предадени в електронен вид на 12 януари. За да се проведе референдумът заедно с изборите, ГРАО и СОС трябваше да имат решение до 9 февруари. Предостатъчно време, ако искаха.

Обаче не. ГРАО използва пълния си срок по закон от 45 дни. Според мен ги натиснаха от ГЕРБ, защото се уплашиха от резултата от евентуален референдум, а той е ясен- спиране на комисионите от "инвеститори" в зелени площи. 

Затова въпросът ще се гледа на сесия на СОС чак на 6 април.
Ето това е наглост. Политици, които ги е страх от това какво иска обществото, независимо харесва ли им или не, нямат място в политиката. 
Инициативният комитет "За Зелен Младост", чийто член е и общинският съветник Войслав Тодоров ще предприеме всички мерки, за да гарантира провеждането на референдум. 
Няма по-важно нещо от вашето мнение. 

Първо в Младост, после в София, после в цялата страна.

Георги Кадиев

*Заглавието е на редакцията

Няма коментари :

Публикуване на коментар