loading...

събота, 7 декември 2013 г.

Заради хора от Дружба е бил съблечен фенът на Левски

Дербито между Ботев (Пловдив) и ЦСКА (2:1) влезе в международните новинарски хроники не заради футболните достойнства на мача, а заради скандална случка, разиграла се на трибуните на полувремето на двубоя в Пловдив.

Запалянковци на ЦСКА атакуваха с юмруци и с ритници двама младежи в собствения си сектор, а единият от тях бе съблечен чисто гол на стадиона. Малко по-късно стана ясно и поради каква причина се е стигнало до насилствения стриптийз - съблеченият чисто гол привърженик е бил запалянко на Левски, писа "Всеки ден".

Какво обаче е търсил фен на „сините" в сектора с поддръжници на вечния враг ЦСКА? На този въпрос отговор дадоха запалянковци на „червените", взели дейно участие в побоя и в събличането на злочестия левскар.

„В агитката се знаем почти всички. Когато обаче гостуваме на други отбори в провинцията, към нас на стадиона се присъединяват привърженици, които не познаваме. Представят се, че са от други градове. Двамата левскари, които заловихме, първоначално казаха, че са от Пазарджик. Заподозряхме ги, че са шпиони, когато започнаха да снимат с телефоните си лицата на няколко от по-младите цесекари, членуващи във фракцията „Ред Лайън", както и знамената им. След това опитаха да заснемат и привърженици от фракцията „МС - Малките свине".

Това са едни момчета от квартал „Дружба", които редовно организират уговорени боеве с фенове на Левски. От около година насам „сините" изпращат шпиони на нашите мачове, които снимат лицата на по-буйни наши привърженици и уж небрежно разпиват кой къде живее и с какви хора се събира. Впоследствие правят засади в кварталите на София и бият нашите фенове, като им крадат знамената и на вечното дерби ги окачват в сектор „Б" и ги обявяват за пленени.

В Пловдив обаче шпионите от агитката на Левски били разконспирирани. Единият от левскарите успял да се измъкне от сектора, отнасяйки няколко шута, и да потърси помощ от полицията. Другият нямал същия късмет. Той бил обграден от
трима-четирима фенове, които го претърсили и измъкнали от джоба му мобилния телефон. „Телефонът му звънеше с песента „Само Левски, а на дисплея беше поставена емблемата на „сините". Проверихме обажданията и есемесите и видяхме, че той си контактува със запалянковци на „София Запад", с които ние сме във война от край време.

Войната ни пламна преди 4 години, когато мутри на „София Запад" пребиха едно момче от фракцията „14" - Коки. Същият този Коки беше нокаутирал Любо Младежа пред зала „Универсиада" след едно баскетболно дерби между ЦСКА и Левски. За да му отмъстят, левскарите го причакаха пред тях и го инквизираха с бухалки. Преди година от „София Запад" откраднаха 2 знамена на „Офанзива" чрез шпионаж. Разучиха къде живеят привържениците, които носят транспарантите, и ги причакаха пред домовете им. Сега пак бяха планирали подобна акция, но ние разкрихме и наказахме шпионите", доволни са от агитката на ЦСКА.

Хората, взели дейно участие в събличането на левскаря шпионин, са от групировката „Офанзива". Скандалното е, че десетина полицаи наблюдаваха безучастно гаврата с привърженика на Левски, без да се намесят. Това се вижда от видеокадрите, както и от снимковия материал.

В последните месеци напрежението между ултрасите на вечните врагове Левски и ЦСКА е прехвърлило разумните граници. През пролетта се стигна до свирепо меле на фенове в центъра на София, в което се включиха над 300 хулигани. Почти не минава седмица, без в столицата да няма побои на запалянковци от двата отбора. След влизането на Любо Младежа в затвора и излизането на Росен Животното на свобода привържениците на ЦСКА взимат надмощие в хулиганските схватки.

„Това събличане няма да мине безнаказано. Със сигурност започва свирепа война между агитките. За съжаление нещата могат да стигнат и до крайности.

Няма коментари :

Публикуване на коментар