loading...

вторник, 21 октомври 2014 г.

Провериха детска градина в Дружба

Снимка: Столична община
От началото на 2014 година в експлоатация са въведени 9 детски градини, като до края на тази година предстоят да бъдат въведени още 7.

 Това каза заместник-кметът на Столична община с ресор „Инвестиции и строителство”, след извършване на проверка на строителните дейности в ОДЗ №77„Ханс Кристиан Андерсен” в кв. „Дружба -2“, съобщи „Фокус“. „Проверката показва, че към настоящия момент ремонтните дейности се извършват в срок и качествено.

 Разширението на ОДЗ „Ханс Кристиан Андерсен“ 77 в район „Дружба“ е поредната детска градина, която реализираме и е включена в строителната програма на Столична община. Детската градина е за три групи – две яслени и една градинска група “, каза Ирина Савина. Тя заяви, че с това разширение се надява да се покрие част от недостига на места в детските градини кв. „Дружба“.

„Средствата са с постановление на Министерски съвет от публичната инвестиционна програма. В капиталовата програма на Столична община за 2014 година, освен тази детска градина, са включени още 23“, посочи тя и добави, че за Столична община е изключително важно, когато има опции за национално, европейско или друго външно финансиране, да имат готови проекти с разрешение за строеж, за да продължат с мащабната програма, която реализират всяка година.

Няма коментари :

Публикуване на коментар