loading...

понеделник, 26 октомври 2020 г.

Навлизането на модерните танци в "Дружба"

Модерните танци ударно навлизат в столичния квартал "Дружба". Сайтът ни се свърза с Цветелина Ананиева, която ще води група за деца в Дом на културата "Искър". Тя се съгласи да отговори на въпросите ни за този вид изкуство, както и къде и как ще могат да тренират децата.

Как бихте описали модерните танци с едно изречение?

- Модерният танц е вълна от емоции, която те залива неочаквано и иска да твори движения в теб и чрез теб.

Къде и кога те могат да се тренират в Дружба?

- Всъщност сега стартираме, като часовете ще се провеждат в Дом на културата "Искър", всяка събота и неделя от 10:00ч.

До момента повече момичета или повече момчета проявяват желание?

- До момента, момичетата проявяват по-голям интерес, към танците, момчетата са по-малко.

В каква възрастова група ще бъдат разделени децата в "Дружба"?

- За сега, ще стартираме с деца, между 6  и 11 годишна възраст, като те ще бъдат в една група.В последствие, може да пуснем часове и за по-малки.

Кой е най-подходящата възраст за начало?

- Както всеки човек, който се занимава с танци, бих казала, колкото по-рано, толкова по-добре, но за мен лично няма възрастово ограничение. Стига да имаш дадената мотивация, самият ти да искаш да учиш и да надграждаш, всяка възраст е подходяща.

Какво първо бихте искали да кажете на тези, които решат да тренират?

- Искали ли сте някога да танцувате като любимата си МТV звезда?

Обучителната програма по модерни танци е разработена спрямо популярните течения в стрийт изкуството и популярната музика. Класовете  са забавни, гъвкави и енергични. Модерните танци са освободени, повишават самочувствието, развиват двигателната култура. Под вещото ръководство на инструкторите на "Dance Studio Alea" децата ще се запознаят с необходимите движения и техники, за да танцуват като любимите си звезди.

Вие лично, как се насочихте към модерните танци?

- Тренирала съм художествена гимнастика в ранна детска възраст. На 9 години бях приета в Националното училище за танцово изкуство и оттам възпитах в себе си любов към движението. След, което започнах обучението си в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност балетна педагогика. Тогава се ориентирах, към модерните танци, и започнах да се развивам в тази сфера. В момента работя усилено, като преподавател по модерни танци (MTV dance и Hip hop).

От колко време се занимавате с тях?

- На 3 годишна възраст влезнах за първи път в залата. Знаех, че ще танцувам, и точка. Днес танцът е нещо, което просто Съм.

Как се разбира, че вече си наистина добър в тази област

- Никога не си достатъчно добър. Трябва постоянно да се усъвършенстваш.

Кое е най-трудното и същевременно най-забавното при тях?

- Определено ще има часове, в които ще се трудим повече, и забавата може да не е на преден план, но зад един истински танцьор има не само забавление, а и усърдни тренировки и упражнения, които трябва да се правят, дали физически, или за гъвкавост. Но все пак през по-голямата част от времето децата се забавляват, изучавайки нови хореографии с талантливите инструктори на "Dance Studio Alea".

д-р Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар