loading...

сряда, 28 октомври 2020 г.

Бивш служител на „Кауфланд”: Работници ходят дрогирани, шеф преби 60-годишен чистач

Безобразията в най-голямата хранителна верига у нас – „Кауфланд”, добиват катастрофални размери, показа разследване на Narod.bg.

След серия публикации на сайта се разкрива как един от шестимата прокуристи на „Кауфланд България” ЕООД, който е и директор на сектор „Свежи храни” – Васил Василев, и началникът на отдел „Месо“ Радослав Куртев правят далавери при доставките на мръвка и срещу какви подкупи току под носа на генералния директор за България Иван Чернев, сега изскочи и нова мръсотия – наркотици и побоища.

Бивш служител на отговорна позиция в „Кауфланд” се свърза с Narod.bg, за да разкаже за немислими престъпления като надрусани работници и насилие над персонал от страна на самозабравили се шефове.

В централния склад на веригата в пловдивското с. Стряма например повярвал в своята значимост началник е пребил 60-годишен чистач без никаква причина.

Става дума за ръководител отдел „Свежи храни” Христо Андонов, който пред очите на част от персонала набил работник от почистващия персонал. Престъплението обаче е прикрито, бабаитът Андонов не е санкциониран и в момента все още е на работа в склада, обясни източникът на Narod.bg.

За да е пълен ужасът, неколцина от служителите редовно издвали на работа надрусани, затова техните задължения трябвало да бъдат поети от трезвите в смяната. Така обаче закъсваме с планираните задачи, затова част от нас бяха принудени за работим извънредно в противовес на всякакви законови изисквания.

Наложи ми се, например, само за три дни, да се трудя общо 32 часа, макар че законът казва, че моят работен ден е 8, т.е., общо 24. Така излиза, че съм изработил един ден повече за тридневката, ядосва се читателят на Narod.bg.

Вече писахме, че при една от чистките, предприети в централния офис на веригата след нашите публикации, в шкафчето на шефа на отдел „Месо” във веригата – Радослав Куртев, са открити медикаменти за изчистване от наркотици.

Не е тайна, че една от далаверите на мениджърите в „Кауфланд” е да искат огромни суми под масата, за да подпишат договор за работа с производител на зеленчуци, например. Дори да си покрил бизнес изискванията като количество продукция, качество и срокове за доставка, тарикатите искат рушвет, иначе не те допускат до витрините на „Кауфланд”.

Бившият служител във веригата потвърди, че да се стигне до витрината, се плаща на високо ниво. Имах приятел, който искаше да зарежда магазините с плодове и зеленчуци, свързах го с мениджърите, но не успя по никакъв начин да се вреди, защото нямаше нужната сума за подкупа, не скри източникът ни.

Той самият е пострадал от безобразията, защото бил поставен в ситуация да напусне доброволно, иначе е щял да бъде уволнен дисциплинарно. В централния склад в Стряма има голямо текучество на работници, хората не се задържат, защото виждат какви безобразия се случват.

През май 2019 г. ме набедиха, че съм се отклонил от работа за два дни, докато бях в отпуск. Обвиненията дойдоха, въпреки че бях предупредил 2 седмици по-рано, че излизам в платен отпуск. Усетих накъде вървят и се свързах сс съплайн чейн мениджъра Валтер Волф, който представлява германските собственици.

Два часа си говорихме очи в очи, сподели му за всички безобразия, но накрая той вдигна рамене и каза: Не мога да ти помогна. Ако сега те спася, те ще те уволнят след месец-два, разкри бившият служител на „Кауфланд-България” пред Narod.bg.

Според него само за година трима човека от централния склад в с. Стряма са били принудени да напуснат по тоя начин.

След това ми много трудно, родители сме на 3-годишно дете, жена ми е в майчинство, защото някой реши да се подиграва с мен, гневен е пловдивчанинът.

Накрая се видя, че няма да спася работата си. Отидох да подам молба за напускане. В администрацията обаче ме изненадаха, че не можело да я входирам, защото нямало кой да я приеме. Целта беше да не си тръгна с тримесечно предизвестие, защото трябва да ми платят 3 заплати, ясен бе читателят на Narod.bg.

За да защити името си и своята чест, мъжът писал мейл директно на изпълнителния директор Иван Чернев. Няма резултат, нищо не направи, призна източникът ни.

Всички тези безобразия и престъпления трябва да стигнат до ръководството в Германия, за да може да се промени всичко. Не знам защо тази информация не стига до Германия, кой и как успява да я прикрие, завърши разказа си пред Narod.bg ощетеният бивш работник в „Кауфланд”.

Очаквайте още разкрития за ужасите в германската верига

Няма коментари :

Публикуване на коментар