loading...

неделя, 15 декември 2019 г.

Eто какво прави един истински кмет, за разлика от скандално избрания кмет на район "Искър"!


Кметът на "Младост" се грижи за интересите на своите съкварталци за разлика от скандално избрания кмет на район "Искър" - Ивайло Цеков-Султана.

Каня ви на една нестандартна инициатива в нашия квартал! 
Заповядайте заедно - граждани, медии и аз, като кмет на района - да поставим началото на премахването на оградата от междублоковото пространство при блокове 75, 76, 78 и 79А в „Младост” 1. Това събитие е направено от Арх. Стефан Стефанов, кмет на район „Младост”. Ето и повече подробности по темата:

Както си спомняте, преди около 2 месеца инвеститор огради въпросния имот, за който има документи за собственост и инвестиционно намерение да реализира частна детска градина. Аз към оня момент бях кандидат за кмет и поех ангажимент да работя за преместването на този и други конфликтни терени на по-подходящи места. Сега като кмет се захванах с казуса още първите дни от встъпването ми в длъжност.

Поканих г-жа Давидова, останалите собственици и инвеститорите на проблемния имот. Уверих ги, че започвам преговорите и ще си търся обещанието от г-жа Фандъкова, че ще се сформира нова работна група, която да се заеме с преместването на този и други проблемни имоти в „Младост”. 

За да тушираме напрежението между граждани, инвеститор и община, предложих обаче на собствениците на имота да се предприеме незабавното премахване на оградата от междублоковото пространство около блоковете 75, 76, 78 и 79А. Отстраняването на тази ограда е належащо, тъй като живущите наоколо трябва да заобикалят продължително, за да стигнат до домовете си. В съвсем кратки срокове ще задвижа и възстановяване на настилката, тъй като не е редно хората да газят в калта, предвид сезона. 

В крайна сметка стигнахме до консенсус с инвеститорите, в името на обществения интерес и ви каня да отбележим заедно малката си победа, като лично започнем да махаме оградата, а служители на фирмата инвеститор, ще довършат тази дейност. 

Кога: 17 декември (вторник), 10:00ч.
Къде: „Младост” 1, бл. 76
СЪБИТЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК ВИЖТЕ ТУК

В същото време дружбенския Пеевски - Ивайло Цеков продължава да НЕ ПРАВИ нищо за премахването на оградата поставеня на пътя за "Кауфланд".

Няма коментари :

Публикуване на коментар