loading...

сряда, 11 декември 2019 г.

Коя е неЗАВИСИМАТА архитектка на "Искър"

Арх. Теодора Донкова-Сарафова е главната архитектка на район "Искър". Тя публично твърди, че е независима и, че е експерт в своята област, но от сайта на "Дружба" 2 разполагаме с нейни снимки, които показват и доказват, че е активистка на ГЕРБ. Нещо повече тя не само участва в местните избори, като публично агитираше за скандално избрания кмет Ивайло Цеков, но не излезе в отпуска, а продължи работата си в общината. 

Сарафова дължи и отговор ва въпроса, защо подкрепяше превръщането на двора на дружбенското 68-мо училище в частна спортна зала върху терен публична общинска собственост. Случайно или не тази спортна зала беше планирана да се прави от бившия капитан на националния ни отбор по волейбол - Владо Николов, който също публично гравитира около ГЕРБ. Сарафова щедро обясняваше и как дружбенци трябваше да се откажат от най-стария си път в квартала, а именно пътеката, покрай Кауфланд. Пак случайно и там беше заместен активист и спонсор на ГЕРБ. 


Изведнъж пътеката се оказа собственост на олимпийски шампион по вдигане на тежести, който обаче на оградата на частния си имот слагаше транспаранти на ГЕРБ. Само публичния натиск с искане на оставката на Ивайло Цеков доведе до факта, че се направи алтернативна пътека, която обаче в момента трудно се ползва заради наличието в близост на строеж, който е разбил пътеката до изградената пасарелка. Отделно от това и до днес дружбенци си искат стария и най-удобен път. Архитектката така и не обясни публично, какво е направила или смята да направи в защита на стария път и защита на хората от район "Искър". 

Малко известен факт, е че Теодора Донкова-Сарафова е жена на активиста на ГЕРБ - Димитър Сарафов. Тази политическа и житейска дружба ясно може да се види от факта, че Димитър активно и основно поддържа фейсбук групата - ГЕРБ Район Искър. Там Димитър Сарафов промотира и рекламира дейността на скандално избрания кмет Ивайло Цеков. 

Всичко това, както и десетките снимки на архитектката на район "Искър", показват и доказват нейната политическа съпричастност към ГЕРБ. Възниква въпроса, кого и защо се опитва да заблуди, че е безпартийна... 




Няма коментари :

Публикуване на коментар