loading...

петък, 25 октомври 2019 г.

18 млн. лева са изчезнали от район „Искър“


Оказва се, че 18 млн. лева са изчезнали от район „Искър“. Това не е  единствения доклад за нарушения, който остава без реакция. Йорданка Фандъкова е разпоредила цялостна проверка на район ”Младост”, научи Фрог от източници в Столична община.

Проверката е извършена, констатациите за нарушения са фрапиращи, но в 15 дневния срок, в който следва тя да сигнализира прокуратурата нищо не се случва. Не се случва и следващите четири месеца. А днес както знаем тя е кандидат за кмет и е в отпуск.


След поредица жалби и сигнали, някои от които насочени и към прокуратурата и специализираната такава, идващи от район „Младост“ столична община решава да назначи частична проверка в администрацията. 

Лошото е, че всички твърдения се оказват верни, а нарушенията реални, а не плод на злонамерена кампания на служители. Тогава Фъндъкова решава и с две свои заповеди сформира комисия и поисква доклад, който да бъде предаден лично на нея като кмет.  Каква е съдбата на доклада може да каже само тя, но едва ли ще го направи, твърдят източници на Фрог от администрацията.

Докладът, изготвен от „Вътрешен контрол“ на Столична община, е с обем 146 страници. По него е работено близо 5 месеца – работата започва през декември 2018 г. и е предаден на Фандъкова през май тази година.




1 коментар :