loading...

вторник, 9 септември 2014 г.

В. "Монитор" пише за проблемите в 4-то ОУ

Начални учители в столичното 4-то ОУ “Проф. Джон Атанасов” са готови да се преместят в съседни школа. Причината е стресовата обстановка на работа, породена от директорката Галина Шипкалиева, съобщават от КТ “Подкрепа”, цитирани от ПИК.

 Учителката Венета Стойчева вече се е преместила заедно с класа си в съседното 68-о ОУ “Акад. Никола Обрешков”. На 26 май след съдебно решение Шипкалиева е възстановена на длъжност. Завръщането й обаче било последвано от бунт от страна на преподаватели и родители.

Срещу връщането й са събрани 500 подписа на родители. Междувременно над 50 учители и служители от началното школо са подписали две писма в подкрепа на бившия му директор Таня Борисова.

Училищното настоятелство подавало редица жалби за допуснати нарушения от страна на върнатата на работа директорка до регионалния инспекторат по образование. Избягалата вече учителка също е подала две жалби до просветното министерство и регионалния просветен инспекторат през юли. “Тревожният факт, че учители и класове искат да избягат от училището заради директорката, налага и бързи, адекватни мерки”, смятат от синдиката.

в. "Монитор"

Няма коментари :

Публикуване на коментар