loading...

понеделник, 15 януари 2024 г.

Емблематичен пернишки рапър със специално послание за софиянци: Киборг София е нежна анархия

Никежи даде интервю за сайта на "Дружба" 2

Рапърът от Перник Ник Николов – Никежи представи поредната си смела идея. Никежи създаде виртуален киборг на София, като го нарече „Улична превъзходна“. Това е София Улична Превъзходна, първопоявилата се киборг София. Това е безпрецедентен арт проект с който се издига уличен знак и арт платформа на независимостта на хората.
Никежи даде специално интервю за сайта на Дружба 2, в което разкри всичко за "Улична превъзходна".

Как се роди идеята за статуя киборк София в центъра на столицата ни?

- Някак си така ми се появи киборг София, тя е нещо като Проявление.
Представих бизнес план на Българския Олимпийски Комитет, които мигновено взеха материала, но се покриха. Първоначално тя беше наречена Олимпийска София, за да бъде първата женска представителка на човешката раса и да доведе Олимпийски игри в София.

От 2011г. до сега от Столична община и българските правителства се шикалкават и не и дават шанс. Сега без реално да знам мотивите им или намеренията им, то изведнъж ново прозрение ме озари от нея, че тя принадлежи на всички, но без държавната власт, те да нямат право да я барат. И те наистина не могат да я прескочат, защото тя е първата подобна жена. Това е революционно, този уличен знак и платформа и по този начин им правя безпрецедентна контра.

Какво ще символизира тя?

- Една нежна анархия. Един уличен знак и платформа. Един независим арт проект който дава една невиждана сила на всички граждани да показват нещо което държавната власт не може. Една територия само за гражданите. 

Смяташ ли да правиш инициативи, с които да дадеш повече гласност на идеята си?

- В екстаз съм около София Улична Превъзходна. Мапирам (прожектирам) я по улиците на София. Представям я на всеки и на различни творци, като е съвсем възможно да се случи и едно покъртително представление от изненадващо официално място.

На общинско финансиране ли се надяваш, за да може проекта ти да се реализира?

- Напротив, Столична община не трябва да има дял, защото там е разковничето и съкровището на този безпрецедентен арт проект, киборг София е еманципираща.
Най-много заради легалните формалности да се да даде на Столична община да пусне разрешение за такова централно място, за да може да се издигне статуята киборг София. И всъщност един такъв подход ще рефлектира за огромна заслуга на общината, тя да приеме този арт проект за напълно независим от нея, да признае на гражданите една творческа независимост и свобода. 

Столична община и държавната власт е контрирана, остава завинаги без правото официално да променят настоящия официален имидж на София, както е изобразен на емблемата на София. Това е защото от 2011г. отказват да действат за първопоявилата се както киборг така и по-нова визия и концепция от текущата официалност.
Киборг София Улична Превъзходна може да донесе световна известност и просперитет,  граждани и юридически лица може да отприщи творческия и бизнес потенциал на първопоявилата се нова визия на София. Тя е факт, тук е появи се сред нас и трябва масово да се признае първо тя, и не може просто със затворени очи да бъде прескочена, ще е фалшив скок.

Срещаш ли подкрепа сред софиянци за статуята киборг?

- От 2011г. киборг София е тествана. Киборг София е съвременната ера и още разгръщащия се един нов свят, а който има нещо против просто да свиква...
Всички сме част от киберпространството изнесено извън мрежата. Всички са бъгнали, бръмнали на мрежата предаватели, ние сме дигиталната среда, където все по-добре ще се разбираме в трансформация.
Знаете ли, статуята киборг София не е толкова важна, тя може да е поставена временно,  примерно, за 24 години или докато се яви нова ера съвремие. Лично аз не си падам по паметници или поне не както светът ги поставя и какво поставя, но това е дълга тема към момента.

Може ли да се направи и нещо подобно в Перник?

- О да, скоро и от Перник ще изскочи нещо подобно. Ето първо екслузивоно за софийската особено дружбенска аудитория: от Перник скоро ще си прокопае път киборг Миньоррра.
Това не е специфично свързано със спортните клубове на Миньор както се очаква, а това си е определена фигура Миньоррра. Да ще бъде свързано и със спортове и то специално с улични такива като, например фрийрън, паркур, bmx.

Важен факт е, че парчето В Гроба Няма Го Миньорраq го направих след като първо на стадиона момчета от агитката поздравиха с Гроба Няма Хора и от там реших да направя - В Гроба Няма Го Миньора, чийто продуцент е мой бийт мейкър от Дружба (понастоящем инкогнито).

Ако имаше възможност, какво друго би променил в София?

- Бих изгасил 80% от нощното осветление. А системата ни натресва обратното, пържи с прожектори. Това е неестествено и много вредно, учените вече имат нов термин за това - нощалгия.

Да сменим малко темата. Скоро да очакваме ли нови рап парчета от теб?

- Винаги ще пускам по някое парче, както Бог ми даде. Имам няколко на поточната линия.

Как реши да се занимаваш с рап и по-специално психарски-сатанински рап, който се радва на все по-голяма популярност?

- От малък си падам по тежкарлък и бунтарство, пеехме си без много музика, се характеристики за бъдеш рапър. След като станах вярващ, Бог ме светна на християнски психарски рап. Бог е чуден Сатаната е труден, няма как да не движиш нещо за Сатаната, само да не е само за него.

Би ли направил рап парче за статуята киборг?

- Йеее, рап естествено трябва да има за киборг София Улична Превъзходна.

Интервю на Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар