loading...

събота, 13 януари 2024 г.

ВНИМАНИЕ: Агресивно куче в жк. "Дружба" 1

В столична община е подаден сигнал за агресивно куче в жк. "Дружба" 1, научи сайтът на квартала.

Ето и сигнала до Контактния център на Столична община:

Искам да подам сигнал за агресивно женско куче в района на Дружба 1 блок 199. Кучето клони към голяма порода и е бяло с кафеви петна. На 23.12.2023г точно пред 28 ДКЦ към 13:00ч. аз и моето куче, което беше на каишка, се разхождахме. 

Към нас се приближи женско куче, което привидно изглеждаше добронамерено, но когато вече беше близо, ни подуши и нападна без никакво предупреждение с лай или ръмжене. Така бях ухапана по краката доста сериозно, в следствие на което трябваше да посетя спешно и да ходя редовно на превръзка, а раната все още е дълбока и отворена, като все още правя превръзка. 

3 седмици по-късно (днес на 13.01.2024г) докато разхождах моето куче (на каишка), зад блока 198 в Дружба 1, отново забелязах същата женска да приближава към нас, съответно с моето куче с бърза крачка започнахме да се отдалечаваме, но агресивната женска тръгна след нас. Успях да я изгоня с много викове. 

Прилагам снимка на кучето, но е от далеч, вижда се задната ѝ част и не е с много добро качество. В района има и други бездомни кучета, които са спокойни и дружебни. Затова отново давам описание - женско куче, голяма порода, с бяла козина на кафеви петна. Не лае предупредително, а директно скача и хапе. Моля да бъда уведомена след като се вземе под внимание сигнала, тъй като искам отново да мога да излизам спокойно и да разгоджам кучето си.

Няма коментари :

Публикуване на коментар