loading...

събота, 18 януари 2020 г.

Борис Цветков подкрепи исканията на жителите на район "Искър"

На общественото обсъждане на бюджета на Столична община, което премина в отсъствието на скандално избрания "кмет" на район "Искър" - Ивайло Цеков, на кмета на СО и на кмета на Бусманци) остро и настоятелно поставих следните искания:


- незабавно започване на основен ремонт на ул. Димитър Пешев от Цариградско шосе до Искърско шосе с увеличаване на габарита и и с изграждане на тротоари и велоалея в участъка от Цариградско шосе до бул. Цветан Лазаров;

- незабавно довършване на предизборно започналия и изборно спрял ремонт на Искърско шосе. Срокът им изтече през месец октомври, недовършените изоставени участъци и неравности създават всекидневни инциденти и произшествия. Оправданията с лошото време не кореспондират с истината, а и с практиката им да ремонтират кръпки (по ул. Димитър Пешев) в дъжд между двата тура.
- да проектират и изградят предвидените в плановете за жк Дружба 3 нови детски градини. 

Част от 7364 деца без места в общинските детски ясли и градини са от жк Дружба и район Искър. В района за последните 30 години няма построена нито една нова детска градина (преборихме се само за разширения на 4 градини). 

А има продадена детска градина ОДЗ "Герберче", закрита ДГ до 108 СУ, реституирани и продадени терени за детски градини и новопостроени Цариградски комплекси и много нови блокове, в които живеят много млади семейства с деца;

- да включат с. Бусманци в проекта за кандидатстване за изграждане на канализация с европейски средства, а ако не успеят да защитят финансиране за Бусманци да подготвят проект и изградят канализация със средства на Софийска вода или от бюджета на СО. Хората от с. Бусманци живеят там от далечни времена и недопустимо в 21 век в европейска столица да са без канализация и да плащат стотици левове за извозване на всеки два-три месеца, а Софийска вода да печели 20 000 000 лева от повишените цени и при несвършената си работа.

- да се отчуждат частните терени в парка около езерото и в парка до 108 СУ;

-  подкрепих исканията на хората от с. Бусманци, кв. Абдовица и кв. Димитър Миленков за изпълнение на проекта за екофилтри, който също замръзна след изборите;

- настоях за пускане на довеждащ ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ - тролейбуси, които свързват жилищните ни блокове с метростанциите чрез удобен кръгов маршрут и разписание.

От всички нас зависи как активно ще настояваме, контролираме и в случай на поредно неизпълнение - протестираме за да се изпълнят исканите, чаканите и обещаните инвестиции в жк Дружба и в район Искър.

Борбата за красива и справедлива Дружба и район Искър продължава!

Борис Цветков

Няма коментари :

Публикуване на коментар