loading...

четвъртък, 6 юни 2019 г.

След натиск на обществените съвети, преобразяват езерото в "Дружба" 1

Снимка: Обществен съвет на "Дружба" 2
След силен и постоянен натиск на обществените съвети на "Дружба" 1 и "Дружба" 2 е осигурено е финансирането за първия етап от обновяването на парка край езерото в Дружба 1. Средствата са от Столична община.
Пуснатата обществена поръчка от Московско 33 за избор на изпълнител е за прогнозна стойност от 1,2 млн. лв. Проектът предвижда да се направят амфитеатрални пейки с изглед към езерото.

От там хората ще имат перфектния изглед към езерото. Нови площадки за спорт ще се изградят към края на парка откъм "Искърско шосе". 6 спортни съоръжения ще бъдат монтирани на площ от 500 кв. м в източна част на парка до църква „Св. преп. Наум Охридски“. В пространството зад параклиса, който е близо до моста ще се обособи площадка за кучета от около 800 кв. м. 

Нови алеи с настилка и поставяне на осветление, където няма се предвижда по проект. Кв. Дружба е известен с многото събития, почти всеки уикенд край езерото. Първият етап на реконструкцията предвижда и такава зона за публични мероприятия, както и нови детски площадки. Засега за малчуганите има само в близост до читалището. Миналата година в езерото бяха поставени фонтани, които допълнително привлякоха още граждани.

Няма коментари :

Публикуване на коментар