loading...

сряда, 17 май 2017 г.

Десети протест с искане за отваряне на алеята в „Дружба“ 2 и оставка на кмета Ивайло Цеков

Десети протест се проведе с искане за отваряне на алеята, която в продължение на повече от 30 години свързваше „Дружба“ 2 и 1. Десетките протестиращи граждани отново поискаха оставката на кмета на район “Искър“ – Ивайло Цеков. Заради продължаващото бездействие на Столична община и местната администрация, хората от двата столични квартала продължават всекидневно да рискуват живота си, като пресичат неправилно бул. „Цветан Лазаров“.
Единствената възможност за пешеходна връзка между „Дружба“ 2 и „Дружба“ 1 и голям хипермаркет в района е там, където няма светофар или пешеходна пътека. Алеята, като свързваше двата квартала беше затворена на 7-ми декември миналата година.

„За съжаление нямаме никаква добра новина по нашата обща борба. Както и миналия път е ясно, че има обжалване от страна на собственика на имота, който не иска да отвори пътеката, която се оказа, че попада в неговия реституиран имот. Разберем ли датата на съдебното заседание, то ще направим протест и пред самата съдебна институция“, заяви по време на протеста общинският съветник Борис Цветков. 
Следващият протест на дружбенци ще бъде на 14-ти юни (сряда) от 19.00 часа. „Протестите ще продължат да отварянето на алеята, защото тя е една от най-важните транспортни връзки в квартала“, коментира д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на „Дружба“ 2.

Няма коментари :

Публикуване на коментар