loading...

неделя, 14 май 2017 г.

Дружбенци излизат на нов протест

На 17-ти май (сряда) от 18.30 часа дружбенци излизат на пореден протест (десети) заради затворената алея до "Дружба" 1.  Протестиращите се събират пред заградената пътека, от към страната на „Кауфланд“.


След затварянето на алеята поради реституция на земята, дружбенци трябва да обикалят средно около километър, за да свършат ежедневната си работа. Те трябва неправилно да минават през булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат от „Дружба“ 2 до „Дружба“ 1.
"Надяваме се проблемът да бъде решен в полза на обществото. Не може два столични квартала да са заложници на частен интерес, а в същото време местната администрация да бездейства. Така наречения алтернативен път, който вече трябваше да бъде готов все още дори не е започнат“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на „Дружба“ 2.
Към протестиращите вече се присъединиха и жители на "Младост", "Гео Милев", "Красна поляна". "Сдружение Азбукари" и гражданската платформа "Българи за България" също подкрепят протестите.

Началото на недоволството беше поставено на 21-ви декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Въпреки че собственикът на имота писмено обеща, че ще бъде отворена на 20-декември 2016 г. Това не стана и протестите започнаха на 22-ри декември и продължават до днес.

Няма коментари :

Публикуване на коментар