loading...

сряда, 12 април 2017 г.

Борис Цветков: Как Фандъкова ще защити в съда интересите на софиянци след поскъпването на водата

Общинският съветник Борис Цветков излезна с питане към кмета на София - Йорданка Фандъкова и председателя на СО - Елен Герджиков. В него пише:


Какви действия ще предприеме СО срещу взетото решение на КЕВР и как смята да остои интересите на столичани при оспорването н съда на решението на КЕВР и при продължаващо неизпълнение на концесионните задължения от страна на Софийска вода.

Какви действия предприема СО в защита на столичани срещу взетото необосновано решение на КЕВР? Смятате ли СО да се конституира като страна по делото срещу решението на КЕВР за увеличаване на цената на водата с 18% и как смятате да организирате успешна защита на интереса на столичани в съда.


Върховна административна прокуратура протестира пред съда решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличаване на цената за водата в София. В края на март регулаторът реши, че водата в столицата ще поскъпне с 18 процента от 1 април.

Тогава КЕВР одобри бизнес план за развитие на дейността на "Софийска вода" АД за периода 2017 - 2021 г. При него прилага метод на ценово регулиране "горна граница на цени".

Според прокуратурата решението е незаконосъобразно и е поискана отмяната му.

Няма коментари :

Публикуване на коментар