loading...

четвъртък, 13 април 2017 г.

Десетки гневни протестиращи посрещнаха кмета на район "Искър"


Десетки гневни жители посрещнаха кмета на район "Искър" Ивайло Цеков, по време на деветия протест в "Дружба" 2. Хората от квартала продължават своите протести с искане за отварянето на пешеходния път между "Дружба" 2 и 1. Чуха се и призиви за оставка на кмета. 

Дружбенци в момента рисково да пресичат булевард „Цветан Лазаров“, обикалят 800 метра, за да могат да стигнат между двата столични квартала и голям хипермаркет в района. Сега хората преминават там, където няма светофар или пешеходна пътека, защото алеята съобразена с другите транспорти връзки беше затворена на 07.12.2016 г. 


Тогава се появи табелка, на която беше съобщено, че пътеката ще бъде отворена на 20-ти декември 2016 г. в реституирания имот. Местната власт не реагира в защита на обществения интерес и тази изключително важна пешеходна връзка е затворена и до днес.

Протестът на дружбенци е подкрепен от „Сдружение Азбукари“ и гражданската платформа “Българи за България“. За ситуацията в „Дружба“ 2 е сезиран и омбудсманът на Република България – Мая Манолова.

Следващият десети протест на дружбенци ще бъде на 17 май (сряда) от 18.30 часа, пред затворения път от страната на Кауфланд.

Няма коментари :

Публикуване на коментар