loading...

понеделник, 10 април 2017 г.

Дружбенци излизат на 9-ти протест

Дружбенци продължават своите протести с искане за отварянето на пешеходния път между втора и първа част на квартала. На 12-ти април (сряда) от 18.30 часа пред затворената алея (до Кауфланд) недоволните се събират за деветия си протест. 

На 07.12.2016 г. съществуващата повече от 30 години най-пряката пешеходна връзка между жк. Дружба 1 и 2 бе затворена под предлог „за извършване на довършителни строителни работи“ в реституиран имот. Местната власт не реагира в защита на обществения интерес и, усещайки слабост, незаинтересованост и инертност на администрацията на 20.12.2016 г., собственикът на имота затвори окончателно пешеходната алея.

За най-разумен и законен вариант за решаване на проблема считаме незабавното възстановяването на пешеходната алея по предишното ѝ трасе въз основа частична промяна в подробния устройствен план.

„Местната власт явно се надява да свикнем да заобикаляме една своеобразна Китайска стена, за да стигаме от „Дружба“ 2 до „Дружба“ 1, но това няма да стане. Настояваме да имаме нормален пешеходен достъп. Презастрояването става все по-голям проблем за нашия квартал“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на Дружба 2.
Протестът на дружбенци е подкрепен от „Сдружение Азбукари“ и гражданската платформа “Българи за България“.

„Общинската администрация трябва да дава решения на проблемите, и ако това не се е случило, то гражданите са в правото си да протестират“, заяви Цветомир Николов от „Българи за България“.

За ситуацията в столичния квартал е сезиран и омбудсманът на Република България – Мая Манолова.

Няма коментари :

Публикуване на коментар