loading...

неделя, 9 април 2017 г.

Пълна подкрепа за Десислава Иванчева

Столичният общински съвет отхвърли искането на хората от Младост за референдум за временно спиране на строежите в квартала.  Мотивът и този път, както и при разглеждането в две ресорни комисии преди това бе "поради незаконосъобразност". Десет от общинските съветници се противопоставиха на общата общинска воля и подкрепиха исканията на жителите на "Младост".

Още на 12 декември 2016 г. Инициативен комитет "За Зелен Младост" внесе в Столична община събрани 14 040 подписа за свикване на местен референдум в район "Младост", съдържащ два въпроса:

1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район "Младост" на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

От своя страна, кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че днешното решение на СОС ще бъде обжалвано по съдебен ред. 

Хубаво е, че "Младост" има кмет, който иска да запази и малкото останали зелени площи в квартала. Дано и в други райони на София има подобни кметове, но поне за момента не виждаме такива. Затова е необходимо от всички квартали да подкрепим Десислава Иванчева и хората от "Младост". Само така софиянци ще могат да живеят в един по-добър град. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар