loading...

понеделник, 6 февруари 2017 г.

Шести протест в „Дружба“ 2

Жителите на столичните квартали „Дружба“ 1 и „Дружба“ 2 излизат на шести протест, заради затворения път между двата района. Недоволните жители ще се съберат на 8-ми февруари (сряда) от 18.00 часа пред затворената алея, от страната на (Кауфланд). Пътят свързваше двата квартала, като прави достъпът до спирки за градския транспорт, магазини и аптеки по-лесен.

След затварянето му жителите на двата квартала трябва да обикалят средно около километър, за да свършат ежедневната си работа. Те трябва неправилно да минават през булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат от единия до другия квартал.

„Надяваме се държавата и общината да ни чуят, и да решат проблема на хиляди хора. Не може път, който се е ползвал в продължение на повече от 30 години и е направен при самото откриване на квартала да бъде затворен. Това е станало след очевидна административна грешка, която трябва да бъде поправена в най-скоро време. Докато това не се случи нашите протести ще продължат“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на Дружба 2. 
Над 1200 подписа вече са събрани в подкрепа на исканията на хората от „Дружба“ 1 и „Дружба“ 2.

Ден по-рано 7-ми февруари (вторник) от 19.00 часа е предвидено обществено обсъждане на проблема, което ще се проведе в „Актовата зала“ на 68-мо СУ.

На 9-ти февруари (четвъртък) от 08.00 часа дружбенци ще се присъединят към софийския протест, който ще се проведе пред Столичния общински съвет. Там хората ще настояват да се спре безразборното строителство в столицата. Представители на различните квартали ще поставят своите конкретни искания пред кмета на София – Йорданка Фандъкова.

Няма коментари :

Публикуване на коментар