loading...

сряда, 1 април 2015 г.

Локви и кал около новите метростанции (ВИДЕО)

Непроходими кални терени около някои от чисто новите станции на метрото. До пускането на новия участък остават броени часове, но кога ще бъдат решени проблемите.

Кален е пътят към една от новите метростанции. Поле разделя станцията „Софийска Света гора” със сградите в близост. По него се налага всеки ден по два пъти да минава и инж. Стефан Вучков, който работи тук, съобщи "Нова телевизия".

„Аз мисля, че няма да коства големи усилия да се направи. Ако трябва един пласт асфалт, нещо, но да се комуникира. Това ще бъде удобство и за логистичните центрове, които са в близост. Няма, както сега аз съм с кални обувки, да дойдат до тук, ще слязат”, обяснява инж. Стефан Вучков.

„Тази метростанция изпреварва развитието на района. Виждаме кръгово движение, което свършва в кален, черен път. Хубаво беше да се синхронизират строителствата на улиците, за да може, когато се отвори метростанцията, да има приходяща инфраструктура”, на мнение е Гергин Борисов от „Спаси София”.

Ще има ли приходяща инфраструктура тук, все още не е ясно. Това обаче не е единственият проблем с тази метростанция – от организацията „Спаси София” ни изпратиха снимка, от която се вижда, че е увреден един от чисто новите надземни тунели. Фирмата изпълнител ще трябва да поправи счупеният елемент, но когато се стопли времето.

За паркингът към чисто новата метростанция „Искърско шосе” и при станцията в ж.к. „Дружба” има отделни проекти за облагородяване.

„Озеленяване, затревяване, на места има да се садят дървета, но трябва да може да се влезе в тези райони. В момента, ако влезе машина там, тя потъва”, разказа изпълнителният директор на „Метрополитен АД” Стоян Братоев.

А само на няколко стъпала от калта се крият чисто новите станции на метрото, които ще заработят от утре.

„Като конструкции, като довършителни работи, метрото е направено на изключително високо качество”, похвали се Стоян Братоев.

Традиционно, по новите участъци утре ще се возим безплатно. От центъра до летището вече ще стигаме само за 20 минути.

Повече по темата гледайте във видеото.

1 коментар :

  1. БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
    Районен съвет – Искър
    СОФИЯ 1592, жк „Дружба”, клуб до бл. 36, тел.: (02) 9790811
    моб.тел.: 0884 300678, 0889 088755, e-mail: bspiskur@gmail.com, bspiskur@abv.bg

    До
    Г-жа Йорданка Фандъкова
    Кмет на София

    Копие до:
    Столичен общински съвет
    Средствата за масова информация

    Д Е К Л А Р А Ц И Я
    на Районния съвет на БСП – район Искър

    Относно: проблемите с транспортното обслужване в жк Дружба 1 и 2 и район Искър

    Районният съвет на БСП подкрепя исканията на стотици и хиляди граждани на жк Дружба 1 и 2, кв. Абдовица, кв.Д.Миленков, Цариградски комплекси и с. Бусманци за подобряване на транспортното обслужване в район Искър и на тарифната политика на СО. Предложенията си представихме многократно и своевременно на кмета на района, на кмета на Столична община, ЦГМ, но за съжаление до момента те нито са приети, нито са разгледани, нито получихме какъвто и да е отговор.
    Ние настояваме за:
    1. Възстановяване (връщане) на картата за две линии. Чрез нея ще бъде частично компенсирани пропуските, че трасето и спирките на метрото не могат да бъдат използвани от гражданите и се налага използването на несъществуващ или нередовен довеждащ транспорт и още един билет за една-две спирки.
    2. Въвеждане (връщане) на почасовия билет/карта за 60 и 90 минутно пътуване по линиите на столичния масов градски транспорт (МГТ).
    3. Нови линии и спирки на МГТ в района и съответни разписания, гарантиращи на всеки гражданин възможност отиването и ползването на метрото да намали времето му за придвижване до центъра и другите части на столицата. А не както беше при откриването на МС 19 и други – хората да продължават да предпочитат ползването на автобуси, тролеи и трамваи, с които напрактика по-бързо, по-удобно и по-евтино пътуват.
    4. Настояваме в най-кратък срок кмета на София, кмета на район Искър и Столичния общински съвет да обсъдят и да приемат решения за изпълнение на горните три искания на гражданите на район Искър.

    Готови сме с всички позволени от закона средства чрез искания, подписки, а ако се наложи и с протести да защитим интересите на стотиците и хиляди граждани на жк Дружба 1 и 2, кв. Абдовица, кв. Димитър Миленков, ЦГК, с.Бусманци от район Искър и на други райони за бърз, удобен, редовен градски транспорт и за правото на достъп до него.

    Припомняме, че многократно сме поставяли тези проблеми и искания и когато се налага сме протестирали пред всички отговорни лица и институции:
    Протест за пешеходен достъп до метрото и за довеждащ транспорт пред Херман ван Ромпой при откриването на 19 МС:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151134547157406.443865.696027405&type=3

    Среща с гражданите по проблемите на транспорта, организирана от БСП Искър:
    https://www.facebook.com/events/794951320567949/

    Борис Цветков, председател на Районен съвет на БСП Искър, тел.: 0888 408256

    ОтговорИзтриване