loading...

вторник, 9 април 2013 г.

Дружбенци молят за помощ Ромпой за достъп до метрото

Жителите "Дружба" направиха сами пътека до метрото
ДО ХЕРМАН ВАН РОМПОЙ,
председател на Европейския съвет

КОПИЯ ДО
ЖОЗЕ МАНУЕЛ ДУРАО БАРОЗО,
председател на Европейската комисия

КАРСТЕН РАСМУСЕН
заместник-директор на Главна дирекция “Регионална политика”
в Европейската комисия

РЕНАЛДО МАНДМЕТС,
ръководител на отдел България в Главна дирекция „Регионална политика“

СИЙМ КАЛАС,
вицепрезидент на Европейската комисия и Комисар по транспорта

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА,
кмет на Столичната община

МАРИН РАЙКОВ,
министър-председател на Република България

София, 9 април 2013 г.
УВАЖАЕМИ Г-Н РОМПЬОЙ,

На 25 април 2012 г. в София вие открихте метростанция 19 „Интерекспо център – Цариградско шосе”. Тогава казахте пред медиите: „Радвам се, че ЕС помогна финансово за този проект. 60 млн. евро от кохезионния фонд бяха използвани по мъдър и разумен начин. Метрото ще даде възможност на 32 000 души да стигат по-бързо до града и ще допринесе за по-чиста околна среда. Този проект ще направи жителите на тази чудесна столица още по-привързани към нея. Точно това трябва да е Европа на солидарността.”

Точно една година след вашето посещение и пускането на метростанцията, тези 32 000 жители на София, жителите на жк „Дружба”, все още нямат цивилизован достъп до метрото. За да стигнат до метростанцията, финансирана с европейски пари, те построиха със собствени средства дървена пътека през зелен стръмен хълм. Когато време е лошо обаче пътеката е кална, а през зимата е заледена. Налице са първите инциденти. Изпращаме ви и снимки от подходите към метрото.

Вече близо година граждани на „Дружба” поставят пред ръководството на Столичната община въпроса за достъпа до метрото. А от два месеца граждани на квартала създадоха група „Метро и за Дружба 2” (http://www.facebook.com/groups/446750818730967/), в която вече има повече от 1700 членове. Проведохме десетки срещи с представители на Столичната община, но до момента няма никакъв резултат.

Г-Н РОМПЬОЙ,

Ние, гражданите на Дружба 2, смятаме, че Европейският съвет и Европейската комисия са подведени за ефективността на проекта и на метростанция 19.
Помогнете ни. Попитайте българските власти как ще гарантират на жителите на „Дружба 2” достъп до метрото.

Няма коментари :

Публикуване на коментар