loading...

събота, 20 април 2013 г.

Импровизирано сметище за строителни отпадаци до 163 -то училище

Знам, че главната цел е да имаме пешеходен достъп до Метрото. Ще си позволя обаче да споделя нещо с вас, което смятам касае живеещите в този европейски квартал.
Вчера следобяд, подведена от хубавото време, реших да съкратя пешеходния си път от метрото до четвърта част на Дружба и минах напряко през поляната, която е между края на трамвайните линии и 163 ОУ. Гледката, която видях ме ужаси. Там направо има изградено сметище за строителни отпадъци от ремонтна дейност. Не знам дали досега някой е реагирал. Това би трябвало да се вижда от прозорците на по-горните етажи на блоковете от Цариградски комплекс, гледащи на изток.

Може би изхвърлянето на отпадъците става по тъмно. По целия черен път, свършващ с пътечка на тролейната спирка на училището, има купчини с боклук. Интересното е че там теренът е неравен и боклуците не се виждат от ул. Обиколна. Днес звънях в приемната на общината и съвсем случайно попаднах на някой от замесник- кметовете. Обеща да направят нещо, тъй като според мен почистването трябва да бъде направено със специализирана техника. Моля ви бъдете наблюдателни и ако видите някой да изхвърля боклуци там да звъните в полицията. Надявам се това да ги спре. Не ми се иска това да стане нерегламентираното сметище на квартала ни.

Милена Дамянова, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар