loading...

неделя, 17 март 2013 г.

Метрото спира част от трамваите в София

Временно ще бъде спряно трамвайното движение в участъка от депо "Искър" до автостанция "Гео Милев" на 16 март. Във връзка с изпълнението на "Проект за разширение на метрото в София, втори етап – Първи диаметър, участък: бул. "Цариградско шосе" (МС19) – ж.к. "Дружба" – летище "София (МС23), обособена позиция № 2: участък от км. 3+184,90 (крайна МС 20) до ул. "Поручик Неделчо Бончев" се въвежда временна организация на движението.

Ще се спре трамвайното движение в участъка от депо "Искър" до автостанция "Гео Милев" за времето от 00.00 ч. на 16 март до 24.00 ч. на 24 март. "Трейс-София" АД и "Столичен електротранспорт" АД, поделение "Трансенерго и РП" ще извърши предвидените строително-монтажни работи в участъка на бул. "Искърско шосе" и ул. "Кръстю Пастухов".

Въвежда се временна организация на движението за времето от 00.00 ч. на 16 март до 24.00 ч. на 24 март: Трамвайна линия № 20 – скъсява се маршрута й от метростанция "Опълченска" до трамвайно ухо "Гео Милев". Трамвайна линия № 23 - линията ще работи като пенделна по маршрут от ул. "Обиколна" до бул. "Искърско шосе".

Разкрива се временна автобусна линия 20-ТМ, с маршрут: от тролейбусно ухо "ж.к. Дружба 1" по ул. "Димитър Пешев", бул."Искърско шосе", ул. "Асен Йорданов", бул."Шипченски проход" и по ул."Иван Димитров – Куклата" до автостанция "Гео Милев", двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута, и на следните временни спирки: на бул. "Асен Йорданов" на 40.00 метра след бул. "Христофор Колумб" в посока автостанция "Гео Милев"; на бул. "Асен Йорданов", на 30.00 метра след ул. "Кап. Димитър Списаревски" в съществуващия джоб в посока ж.к. "Дружба 1".
Движението ще бъде възстановено по редовните му маршрути от 04.30 часа на 25 март.

От 08.00 до 13.30 часа на 16 март се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул."Кн. Ал. Дондуков" между ул."Веслец" и ул. "Будапеща", от страната на сградата на Народно събрание 2, с изключение на автобусите и микробусите, превозващи участниците в протеста. Сборен пункт на участниците в митинг-шествието се организира от 10.30 часа на 16 март пред сградата на Съдебната палата.

Шествието и митингът ще се проведат от 11.00 часа до 13.00 часа на 16 март по следния маршрут: от сборния пункт по бул."Витоша", надясно по бул. "Кн. Ал. Дондуков" до сградата на Народно събрание 2, пл. "Независимост". Мероприятията да се проведат, извън охраняемите зони на институциите. Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Няма коментари :

Публикуване на коментар