loading...

вторник, 11 декември 2012 г.

Олимпиада по математика в 150-то училище

Общинският кръг на олимпиадата по математика ще се проведе на 15.12.2012г. от 8.00 часа, при спазване на следните условия:

  • задължителната подготовка (задачи 1 и 2) Времето за работа на учениците е 4 часа;
  • Формата на проверка на знанията и уменията във всеки от класовете е решаване на 3 задачи с изключение на  7. клас;
  • Форматът на общинския кръг за учениците от 7. клас е решаване на 24 задачи, 16 от тях са структурирани с четири възможности за отговор, от които само един е правилен, 4 задачи са с кратък отворен отговор – от учениците се изисква да напишат кратък числов, символен или словесен отговор, без да привеждат своето решение, 2 задачи с а), б) или в) подусловия, на които се проверява единствено правилен ли е отговорът по съответното подусловие, и 2 задачи с обосновано решение;
  • Учебното съдържание за общинския кръг, според регламентите на олимпиадата за различните възрастови групи е, както следва: от учебното съдържание на задължителната подготовка (задача 1 и задача 2) и свободноизбираемата подготовка (задача 3) за всеки клас (4, 5, 6 и 8. клас), а за 7. клас е от учебното съдържание на задължителната подготовка за първите 16 задачи и на задължителната и свободноизбираемата подготовка за останалите 8 задачи.
За учениците в 7. клас максималният брой точки на общинския кръг е 100. До областен кръг се допускат учениците от 7. клас с минимум 73 точки. Задачите на общинския кръг за учениците в 4., 5., 6. и 8. клас се оценяват от 0 до 7 точки, като максималният брой точки е 2До областния кръг се допускат учениците с 16 или повече точки от общинския кръг. 1.

Няма коментари :

Публикуване на коментар