Подаден е сигнал в ЦИК срещу Васил Терзиев, Искрен Митев и кмета на район "Искър" - Ясен Русев

Председателят на Обществения съвет на "Дружба" 2 - д-р Николай Георгиев - Острието е подал сигнал за грубо изборно нарушение в ЦИК. Нарушението е станало вчера 06.06.2024 г., само три дни преди парламентарните и евроизборите, които ще се проведат тази неделя.
Сигналът е за неправомерни действия и липса на контрол и е срещу лицата - кмета на София - Васил Терзиев, депутатът от ПП - Искрен Митев и кмета на район "Искър" - Ясен Русев.

Ето и целия сигнал:

Депутатът Искрен Митев извърши скандално изборно нарушение, като си позволи да агитира на мероприятие на Столична община, район "Искър".
Нарушението от Искрен Митев стана вчера 06.06.2024 г., малко преди 19.00 часа в София, жк. "Дружба" 2, до блок номер 228.

На общинско мероприятие - приемна на кмета на район "Искър" - Ясен Русев, дойде и Искрен Митев, който пристигна с брандирана кола с номер 14. На събитието Митев агитираше, включително и мен да се гласува за него на Евроизборите. Готов съм да предоставя запис от наглото му поведение!

Отделно от това на общинското мероприятие имаше агитационни материали на партия "Продължаваме промяната" и само моята намеса предотврати още едно изборно нарушение, защото поне те не бяха раздавани на минувачите от служителите на Столична община. Не може Столична община в лицето на кмета Васил Терзиев да подсигурява шатри, банери, води, агитационни материали на събитие обявено като общинско и на което има логото на Столична община и район "Искър".

 

Това прави и кмета Ясен Русев и Васил Терзиев също съпричастни към изборното нарушение.
Готов съм да предоставя записа от скандалното събитие!

Подател на сигнала: Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар