loading...

петък, 13 октомври 2023 г.

Инж. Николай Бендурски: Гарантирам, че ще се строят нови детски градини

Все още в район "Искър" има места за изграждането на нови детски градини, които са крайно наложителни за квартала ни. Това зави инж. Николай Бендурски, кандидат за кмет на район "Искър" от партия "Има такъв народ".

"Сегашният кмет - Ивайло Цеков не можа да се справи със задачата да подсигури достатъчно места за децата от района, но аз ще го направя. Конкретно мога да кажа, че има терен за изграждане на детска градина до кръстовището на ул. "Цветан Лазаров" и ул. “Димитър Пешев”, заяви Бендурски.

"Не може вечно да се оправдаваме, че няма достатъчно общински терени, защото Столична община има механизъм, по който могат да се отчуждават частни имоти за такива цели. Трябва обаче да имаме районен кмет, който да изисква това и да защитава обществения интерес", посочи Бендурски. Той допълни, че изграждането на нови сгради за детски градини трябва да е съобразено с лесния достъп до зданието, възможност за паркиране.

"Изграждането на детски градини трябва да съобразено с актуалните устройствени планове, а не с тези от преди 30 години. Само така ще може да намерим най-подходящите места за строителство на сгради, което да е от полза и в интерес, както на децата, така и на родители. Изграждането на градини по планове от преди 30 години, без съобразяване със сегашното строителство, броя жители и автомобили ще доведе до дискомфорт на живущите в близост.

И двете ми деца са ходили на градина в "Дружба". Помня, че беше ужасно да оставям децата и да ги взимам, а съм се чудил и как живеят хората в съседните блокове. Това няма как да го допусна", коментира Бендурски.

Може да подкрепим Николай Бендурски за кмет на район "Искър", като гласуваме с бюлетина 21 (партия ИТН) и преференция за общински съветник с №122.

Няма коментари :

Публикуване на коментар