loading...

вторник, 17 октомври 2023 г.

Инж. Николай Бендурски: Ще въведем вътрешно квартален градски транспорт за район "Искър"

Ще въведем вътрешно квартален градски транспорт за район "Искър", заяви инж. Николай Бендурски, кандидат за районен кмет. Предвижда се вътрешнокварталния транспорт да прави бърза и удобна връзка с метрото в квартала.


"Имаме цялостна програма за транспортно развитие на района, за да може да има бърза и удобна връзка с метрото. Към настоящия момент метрото не обслужва добре "Дружба" 2 и частта на "Дружба" 1 зад моста. За да се стигне до метрото е необходимо или да се хваща градски транспорт, или да се шофира до там и ако сте изпили няколко бири с приятели, то това си е голямо ограничение. Метрото ще е полезно за новостроящата се "Дружба" шеста част и това буди определени съмнения в мен.

Това трябва да се промени, като не трябва да се забравят и жителите на Абдовица, Миленков и Бусманци. Районът се превърна в цял град и е наложително да се създаде вътрешно квартален транспорт, защото има точки вътре в района, които са по-трудно достъпни, отколкото да се отиде до центъра на София", коментира Бендурски.

Може да подкрепим Николай Бендурски за кмет на район "Искър", като гласуваме с бюлетина 21 (партия ИТН) и преференция за общински съветник с №122.

Няма коментари :

Публикуване на коментар