loading...

неделя, 1 октомври 2023 г.

Скандален депутат съпровожда Ясен Русев в желанието му да стане кмет на район "Искър"

Русенецът Ясен Русев, който иска да става кмет на столичния район "Искър" се радва на помощта в това начинание на един от най-скандалните депутати на ПП. Става въпрос за Настимир Ананиев, който е наричан от колегите си - Властимир.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ и детрониран лидер на ВОЛТ Настимир Ананиев крие имотна афера, която трябва да бъде разровена от КПКОНПИ, съобщи преди време пред Novinar.bg източник от централната столична община „Оборище“.

Информаторът на Novinar.bg твърди, че огромното жилище от 140 кв. м Настимир взел за жълти стотинки като обезщетение, което не е обявено през общината, а е получено през бившия районен кмет Васил Цолов.

Публични личности твърдят, че апартаментът е взет с връзки през Васил Цолов, което означава по някаква схема като общинска собственост, вероятно някакво обезщетение на строител към „Оборище“, което не е вписано, а е продадено на частно, което вкарва в корупционната игра и бившия вече кмет.

В началото на тази година гръбна друг скандал. Тенко Красимиров Николов, изпълнителен директор на уеб хостинг компанията SiteGround, е дарил на “Да, България” с лидер Христо Иванов и на ВОЛТ на Настимир Ананиев сумата от 480 000 лв. Информацията е публикувана в платформата на фондация “Стража”, съобщи „Гласове”. Според източници на медията Тенко Красимиров Николов е брат на Траян Красимиров Николов, който влиза в управата на Nexo през 2021 г.

През януари тази година стана ясно, че служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция “Демократична България”. Даренията на служителите на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата в разследване за пране на пари, са правени за участие в избори през миналата година, става ясно от отчетите на ДБ пред Сметната палата.
Общата дарена сума от служители на Nexo към ДБ е на стойност 100 000 лв.

Всички дарения са на стойност 20 хил. лв. Прави впечатление, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев.
От своя страна Настимир Ананиев отрече да има връзка в аферата, но дали е така?

Сега ПП-ДБ подкрепят кандидата на Спаси София,  Ясен Русев в амбицията му да стане кмет на район "Искър", като част от коалицията Обединени за София.
Все пак всеки трябва да подбира хората, които го съпровождат в политическите му амбиции!

2 коментара :

  1. Това не скандален а е много смел човек.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А Вие не сте скандален, а сте само на хонорар!

      Изтриване