loading...

четвъртък, 12 октомври 2023 г.

Инж. Николай Бендурски: Здравеопазването е проблем №1 в район "Искър", моите решения

Диагностично - консултативен център XXVIII (28-ма поликлиника) е здравното заведение, което обслужва пациентите в район "Искър", но в момента е в твърде плачебно състояние.

Покривът тече, необходим е спешен ремонт и неотложни реформи, за да може жителите на района да се възползват от здравни грижи на високо ниво, нещо което заслужават. Медиците трябва да работят в съвременна и високотехнологична атмосфера. Необходимо е към поликлиниката да има линейка, както и детска такава. Само така по-бързо и по-адекватно ще има възможност да бъде предоставяна спешна помощ в района и 28-ма поликлиника да бъде на нивото на други лечебни заведения в София.

В момента в район "Искър" се строят десетки нови блокове, които ще приютят още хиляди жители, които също ще имат нужда от здравни грижи, а това може да стане само с изграждането на нови филиали към съществуващата поликлиника. Хората от район "Искър" ползват услугите и на частни здравни центрове, но е необходимо и общината, както и  държавата да подсигурят адекватни здравни грижи.

За да се преборим с проблем №1 на "Искър" е необходима, реформа в лечебното заведение, цялостно реновиране и модернизиране на материалната база, изграждането на регистратура с модерна техника за електронно записване и обслужване, привличане на квалифицирани специалисти, по-голям брой общопрактикуващи доктори, спешен център, който да подсигурява 24 часова неотложна помощ.

Може да подкрепим Николай Бендурски за кмет на район "Искър", като гласуваме с бюлетина 21 (партия ИТН) и преференция за общински съветник с №122.


 

Няма коментари :

Публикуване на коментар