loading...

вторник, 19 септември 2023 г.

РАЗКРИТИЕ: Изборна далавера на Ивайло Цеков

Вече сме свидетели на първата изборна далавера на кмета на район "Искър" - Ивайло Цеков.

Днес 19.09.2023 г. на сайта на районната администрация най-неочаквано беше сменена дата за провеждане на консултациите при районния кмет за съставяне на секционните избирателни комисии (СИК) за местните избори, които ще се проведат на 29-ти октомври. Новият срок е до 21-ви този месец, а старият беше до 25-ти.

С по-краткия срок редица представители на партии ще са сериозно затруднени да предадат предложенията си за членове и ръководства на СИК, а има опасност и някои изобщо да не успеят да се вместят в посочената дата.

Има два варианта за тази скалъпена изборна далавера, още преди дори да е започнала официалната политическа кампания. Едната причина е в некомпетентност на районната администрация, която не е разбрала, че списъците с предложения за СИК се предават до 23-ти септември, следователно първоначалната дата за 25-ти не влиза в графика. 

Другата възможна причина е умишлено да бъдат затруднени представителите на другите партии.

"Промяната в последния момент сериозно ще затрудни нашата работа. Тръгваме със сериозен фалстарт. Не за първи път ставаме свидетели на предизборни трикове", заяви Николай Бендурски, председател на ИТН-Искър. Той допълни, че цялостното управление на кмета на район "Искър" - Ивайло Цеков е белязано с некомпетентни решения, които не са в интерес на жителите на района.

"От нас зависи да променим нещата на 29-ти октомври. Силата е в истината", каза още Бендурски.


Няма коментари :

Публикуване на коментар