loading...

сряда, 5 януари 2022 г.

Вижте кога хвърлят кръста на Богоявление в езерото в „Дружба“ 1

По традиция и тази година кръстът на Богоявление ще бъде хвърлен в ледените води на езерото в ж.к. „Дружба-1“ на 6 януари 2022 г, четвъртък. Събитието ще се проведе на понтона при амфитеатъра в парк „Дружба“ от 13 ч. Преди Великият богоявленски водосвет ще тръгне литийното шествие от храм „Св. преп. Наум Охридски“.

Желаещите да участват в надпреварата на Богоявление ще имат възможност да се запишат на мястото на събитието същия ден от 9 до 12 ч пред входа на зоната с ограничен достъп край понтона. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. Задължително е и предоставянето на валиден зелен сертификат, като в близост на Център за бързи тестове за КОВИД 19. След 11 ч ще започнат и медицински прегледи, на които всеки от желаещите да участва в ритуала на Богоявление, трябва успешно да премине. Прегледите ще се извършват в Дома на културата „Искър“.

Броят на допуснатите плувци ще бъде ограничен до 40 по реда на тяхното записване, предвид необходимите мерки за тяхната безопасност.

Достъпът в зоната за сигурност край понтона е ограничен. Ще бъдат допускани служители, официални лица и журналисти при представяне на валиден зелен сертификат. За журналистите ще се изисква и показване на журналистическа карта.

Всеки гражданин, желаещ да присъства, може да го направи извън зоната с ограничен достъп и при спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването относно мерките за предотвратяване разпространението на КОВИД 19.

Няма коментари :

Публикуване на коментар