loading...

неделя, 13 октомври 2019 г.

"Артекс" превзе и "Дружба", Ивайло Цеков си мълчи

ГЕРБ ударно искат да застроят 43 024 кв.м. нова застроена площ на 2300 кв.м. и в без това презастроения и натоварен и транспортно и екологично и с повече запрашеност жк "Дружба" 2. Целта е да се осигури бизнес подкрепа за изборите от служители и собственици на поредния инвеститор в ущърб на хилядите жители на вече построените жилищни блокове. 
В цялата тази работа със строежа на скандалната фирма "Артекс", сегашният кмет на район "Искър" - Ивайло Цеков не предприе никакви действия да предупреди съкварталците си за готвеното мащабно строителство в района. Точно, както направи и при поставянето на оградата на пътя между "Дружба" 2 и 1, до хипермаркет "Кауфланд". Отново дружбенци са изправени да се борят пред свършен факт. 


Сегашният кмет така и не предприе действия за отчуждаване на земята на стратегически важни места, за да не се допусне презастрояване на района. Строежите ударно се увеличават на фона на приказките на Ивайло Цеков, че е кмет на най-зеления квартал. Той обаче няма никаква заслуга за зелените площи, а има доста ефективна заслуга за никнещите като гъби строежи. 

Така например Цеков съдейства и подкрепи плановете на бившия волейболен национал - Владо Николов да прави спортна зала в двора на 68-мо училище. Тогава само бързата намеса на Борис Цветков и Обществения съвет на "Дружба" 2, спря унищожаването на училищния двор. Спортната зала можеше да се направи на частна земя от другата страна на бул. Цветан Лазаров, но за нея Владо Николов нямаше как да получи политическо съдействие. 

Така излиза, че сегашният кмет от ГЕРБ на район "Искър", няма намерение да се бори с презастрояването в района, а напротив, по всичко изглежда, че ще му съдейства. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар