loading...

понеделник, 14 октомври 2019 г.

СКАНДАЛНО: Лорита Радева е гласувала общински пари за собственото си сдружение

Несменяемият общински съветник от ГЕРБ - Лорита Радева е гласувала отпускането на финансиране на собственото си сдружение - "Дружба-София", пише в сигнал до КПКОНПИ. От 2011 г. г-жа Радева е част от общинския съвет в София и в тази си длъжност е участвала в  разискването и гласуването на организационна, материална и финансова помощ на сдружение "Дружба-София".

В същото време Лорита Радева е член, председател на управителния съвет и представляващ въпросното сдружение. Така излиза, че тя самата е участвала в отпускането на общински пари за своята организация, което е явен и груб конфликт на интереси. "Дружба-София" е получавало пари по програмата "Зелена-София" и други, което е ставало с гласуване и на Лорита Радева. Напрактика излиза, че сдружение "Дружба-София" е ползвало общински средства, за да развива своята дейност, като за това е разчитало на своя общински съветник от ГЕРБ. Освен, че присъства в местния парламент Лорита Радева е свързана с властта и по друг начин - тя е жена на бившия вътрешен министър Валентин Радев.

Лорита Радева е дясната ръка на кмета на район "Искър" - Ивайло Цеков, и като такава парадира, че работи за своя район и дружбенци, но фактите разкриват съвсем различна картина. По време на нейния престой в общинския съвет в район "Искър" са издадени многобройни разрешителни за строеж на районно и общинско ниво. Така например строеж затвори пътя между "Дружба" 2 и "Дружба" 1, до хипермаркет "Кауфланд". Построиха се доста нови сгради около метрото, до улица "Обиколна". Сега пък скандалната фирма "Артекс" прави 17-етажна жилищна сграда, също до метростанция "Дружба".

Беше поставена ограда до езерото в "Дружба" 1, където е само въпрос на време да започне да се строи 5-етажен жилищен блок. Появи се сграда до парка до 108-мо училище, а има опасност и от нов строеж там.  

Въпросното сдружение "Дружба-София" винаги е давало положителни становища относно предложенията на районния кмет на "Искър" - Ивайло Цеков. Никога не е имало предложение за спиране или недопускане на строителство в зелени площи в района. Лорита Радева разреши и една от двете зони за високо строителство в София да бъде в южната част на "Дружба". 

Предстои да видим, как ще реагират от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество по сигнала свързан с Лорита Радева.

ЕТО И СИГНАЛА ДО КПКОНПИ:




Няма коментари :

Публикуване на коментар