loading...

събота, 21 септември 2019 г.

Кметът от ГЕРБ на район "Искър" прави паркирането в "Дружба" платено

Сегашният кмет на район "Искър" - Ивайло Цеков иска дружбенци да си плащат за паркираните им пред блоковете автомобили. Единственото, което спасява от хората от таксите са предстоящите местни избори.
Кметът от ГЕРБ на публични обсъждания е казвал, че според него трябва да се плаща за спрените автомобили пред блоковете. Ще плащаме за паркираните коли и на метростанции, данъчни, общински административни сгради и други.

Явно сегашният кмет си прави сметката след изборите, ако остане на поста си да натовари дружбенци и с плащане за паркирането. 

Режим на почасово платено паркиране на ППС се въвежда на улици, булеварди, площади и паркинги - публична общинска собственост и други части от пътната инфраструктура, както и други терени - общинска собственост, съобразно схеми за местоположението и обхвата, приети от Столичния общински съвет, със заповед на кмета на Столична община. 

Платенето паркиране е разделено в синя и зелена зона, като за първата се плаща по 2 лева на час, а при втората ще трябва да вадим левче. Единствената алтернатива е да се търси паркиране по тротоари и зелени площи, което обаче е забранено или там, където няма синя или зелена зона. 

19 коментара :

  1. Давайте съкварталци да гласуваме за тоя кмет - явно мисли за нас , ама много , много мисли . Аз му предлагам да обяви синя и зелена зона за пешеходно движение в парка около езерото - искаш да се разхождаш по-близо до езерото - синя зона , 1 една обиколка = 2лв. , по-далечната алея - зелена зона = 1лв. ; Като за целта се поставят контролни пунктове и за продажба на билетите със съответния персонал - има още герберасти , които могат да бъдат назначени на тия пунктове .

    ОтговорИзтриване
  2. А такса въздух няма ли да сложите?

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм съгласен.Местата за паркиране не стигат. Няма парк в Дружба2. Въздухът е мръсен. Улиците са за ремонт. Искам друг кмет.

    ОтговорИзтриване
  4. Браво на Герб.Общинска детска градина я направиха частна. Сега и общинските парко-места. Браво.

    ОтговорИзтриване
  5. Тоя паляк с мастит на циците е превъртял играта !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано го вземат за лечение и да не излезне от там:)

      Изтриване
  6. Да идем да гласуваме на всяка цена за друг, в противен случай ако пасуваме тоя... Не че не нагласяват изборите.

    ОтговорИзтриване
  7. Ще сменяме кмета. За да плащаш за нещо трябва да има условия, но да плащат тези които неплащат данък в нашата община.

    ОтговорИзтриване
  8. Браво... Няма що, гений!

    ОтговорИзтриване
  9. Този Дебелия вече прекалява...

    ОтговорИзтриване
  10. НАРОДЕ НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ТЕЗИ ДОЛНИ МУТРИ НЕ СПИРАТ ДА СЕ ГАВРЯТ ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ????????

    ОтговорИзтриване
  11. Това никога не е бил отговорен кмет на район Искър !!!!! Има редица проблеми който не са решени с години !!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  12. На всяка цена трябва да изберем друг кмет хора който не е от гербаджийската мафия!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Безплатното паркиране е комунизъм! Пространствата пред блоковете не са собственост само на автомобилистите! Напълно нормално е, който паркира на общински места да си плаща за паркомястото което ползва!

    ОтговорИзтриване
  14. Също така да се плаща и за чакане по спирките на градския транспорт - 10 стотинки на минута. Ако вали дъжд - 50 стотинки .

    ОтговорИзтриване
  15. къде са ти детските градини???????????? СИНА МИ ГИ ЧАКА ОТ 3 ГОДИНИ

    ОтговорИзтриване