loading...

понеделник, 23 септември 2019 г.

Починалият в Албания боксьор е от "Дружба"1

Починалият 21-годишен боксьор на ринга в  Шкодра, Албания, е от столичния "Дружба 1", блок 5. От ромски произход е и до късно снощи негови приятели и близки не можеха да повярват на трагедията, сполетяла семейството.

Момчето се казва Борис Станчов. Първоначално в медиите бе объркан с братовчед си Исус Величков. Но след това се разбра, че първият се е качил на ринга, ползвайки името на роднината си. Самият Исус публикува пост в социалната мрежа, с който скърби за починалия.  21-годишният Борис е участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд е припаднал. 

Веднага на помощ са му се притекли лекари. Върнали са го в съзнание и са го откарали в най-близката болница. За жалост там той е починал. 

В момента се проверява как се е стигнало да размяната на документите и на имената. Върви заседание на УС на Българския професионален боксов съюз, на което трябва да се изясни цялата ситуация, съобщава bTV. Спортният министър Красен Кралев обясни пред журналисти, че ще коментира случая с починалия спортист, след като приключи разследването. Той обаче обясни, че според него младежът се е качил на ринга неподготвен. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар