loading...

сряда, 27 март 2019 г.

Поредно строителство в "Дружба" 2

До сайта на "Дружба" 2 бе изпратено следното писмо: 

Още един голям парцел е затворен от онзи ден за строеж - на ъгъла на изхода от метрото на ул. "Цветан Лазаров" и ул. "Обиколна". Оградите са опрени в тротоара. Някой интересува ли се, знае ли се какво става в този квартал?!
Всички свободни пространства ли ще бъдат застроени? Разбирам, че се готвят огромни сгради наоколо - 17-етажна сграда под далекопроводите зад "Кауфланд". Инвеститорът вече я рекламира. 12 блока под хълма срещу кучешката полянка. 

Осем етажен блок залепен за метрото вече е на привършване. Първият блок от т.нар. квартал "Нова Дружба" под хълма до метрото вече е завършен, следват още... Имам чувството, че вече на никого не му пука какво се случва... Мишките в общината напълно са забравили гражданите на квартала, обслужват само инвеститорски интереси... 

Направо съм потресен от това, което става и от неминуемите проблеми със придвижване, замърсяване, липса на свободни зелени площи, пренаселеност и т.н., които ще доведе за всички живущи в квартала. Потресен съм и от пълната незаинтересованост на живущите за случващото се около тях. Хиляди души минават на ден покрай новозаграденото място буквално на спирката на автобусите от изхода на метрото... Така ли мълчаливо ще допуснем да ни обградят с бетон отвсякъде???

4 коментара :

  1. А Защо да не строят хората в собствените им имоти ?
    Нещо незаконно ли има ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защото има една дума.. Презастрояване.. Има и др. Дума обезщетение.. И тук идва ред на общината.. Защо го позволи... Това ще доведе до мръсен в дух, боклуци, шум и това влияе на всички.. Дори и на собствениците на терена...

      Изтриване
  2. Защо забравяме че тези "собствени имоти" бяха със статут "земеделски земи"
    И защо си затваряме очите пред безобразията но Горубленските мутри напр "шампиона" Андон Николов,кожйто затвори пътя на цял квартал до Кауфланд?

    ОтговорИзтриване
  3. Това ще се строи https://www.arteks.net/AVIGEA_

    ОтговорИзтриване