loading...

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Лъже ли Община "Искър" със съобщенията за строежи?

По стара кметска традиция, ако искаш нещо скандално да мине незабелязано, то го правиш по време на празници. Така формално разбираме, че на 21-ви декември в сайта на район "Искър" се появява съобщение за поредния строеж в "Дружба".
Почва да тече срока за запознаване и за възражения срещу предвиденото ново застрояване в цялостно проектираните и вече изградени жилищни комплекси "Дружба" 1 – I и II част (в частта до езерото). Освен, че почти целия срок минава по време на коледните и новогодишните празници и последващите празници свързани с честването на именни дни, то се появява и нещо още по-скандално.

По данни на Обществения съвет на "Дружба" 2, съобщението за това намерение не е публикувано на 21-ви декември 2018 г., а на втори януари, което поставя под твърде сериозно съмнение честността на строителното намерение и действията на районната администрация. Пораждат се доста въпроси дали кметът Ивайло Цеков и неговата администрация не действа в частен, а не в обществен интерес. 

Крайният срок за възражение относно строителните мераци изтича на 21-ви януари. 


Планът е за "Дружба" 1 - 1 и 2 част и касае една зелена площ, която е в центъра на Дружба 1 и преди имаше футболно игрище.

Няма коментари :

Публикуване на коментар