loading...

неделя, 4 ноември 2018 г.

Пореден строеж в кв. "Дружба" възмути столичани

Нов строеж между блокове, в близост до парк, възмути през почивните дни жителите на столичния кв. "Дружба" 1.


Без предварителна информация до 108 СУ точно на задушница започна събаряне на стари едноетажни постройки, за да се подготви строителството на нов обект, сигнализира общинският съветник от БСП Борис Цветков. 

Освен, че липсва задължителната информационна табела, няма и поставена ограда, която да обезопаси бъдещия строеж. Не са взети и мерки срещу прахта, нито се мият гумите на камионите, недоволстват жителите на квартала. 

Цветков разкри още, че през предходните почивни дни на същото място са отрязани 6 живи тополи и са изпочупени други здрави дървета, за да се освободи пространство за няколко нови 5-етажни сгради. Той и граждани са сигнализирали Столичния инспекторат и отговорните институции.

Общинският съветник уточни, че според подробния устройствен план на тази част от квартала строителството е позволено и разрешено и предстоящият строеж е законен. Той припомни още, че след утвърждаването на плана за част от "Дружба" 2 предстоят още инвеститорски намерения за строежи.

Хората от района вече няколко пъти излизат в защита на близкия парк и настояват за отчуждаване на реституираните територии в него.

"Дума"

Няма коментари :

Публикуване на коментар