loading...

петък, 22 юни 2018 г.

Дружбенци излизат на протест

Подписка за отчуждаването на частната собственост в парка между блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ "Никола Беловеждов" започнаха жителите на кв. "Дружба-1". Те настояват паркът да бъде облагороден и поддържан и не искат в него да бъде изграждан 7-етажен блок.

Хората се обявяват и срещу всякакво ново строителство в квартала им. "В жк "Дружба-1" живеят и отглеждат децата си десетки хиляди граждани, а кварталът не се поддържа, липсва осветление, пейките са повредени, а алеите са опасни", категорични са хората.

Според тях допусната незаконна реституция на земи в парка ги ощетява и ги лишава от жизненото им пространство. Затова жителите на квартала призовават Столичната община, СОС и район "Искър" да предприемат незабавни действия за отчуждаване на частните терени в парка и да преговарят със собствениците, за да не се допусне строителство. Хората ще се съберат на протест на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок 105.

По повод исканията на гражданите общинският съветник от БСП Борис Цветков е отправил питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви действия се предприемат и кога ще се премине към отчуждителни процедури.

Вестник "Дума"

Няма коментари :

Публикуване на коментар