loading...

неделя, 12 ноември 2017 г.

Ремонт и смяна на дограмата на басейна на 163 ОУ


На заседание на Столичния общински съвет взехме решения за отпускане на средства за ремонт и смяна на дограмата на басейна на 163 ОУ в жк Дружба 2. Това е първа стъпка преди основния ремонт и на самия басейн с цел пускането му в експлоатация в близко време.
Увеличихме и средствата за изграждане и функциониране на видеонаблюдение в кв. Димитър Миленков, защото отпуснатите до момента средства не достигаха и това наложи временно прекратяване на процедурата по възлагане и изграждане на видеонаблюдението. С колегите ми от групата на БСП не подкрепихме предложението за поредно актуализиране на бюджета на Столична община. 


То показа неизпълнение на планираните от СО дейности по отчуждаване за важни общински обекти в размер на неизразходвани 6,7 млн. лв. и в някои други сфери, а управляващите пренасочиха средства в размер на 9 млн. лв. както следва: 6 млн. лв. за разплащане на дейности по изграждане на трети метродиаметър, по около 1 млн. лв. за изграждане на улично осветление и 1 млн. лв. за запълване на дупки по улиците в няколко от столичните квартали. За всички ни е ясно какво "усвояване" ще падне на част от тези средства в следващите зимни месеци до коледните празници... Миналата година приоритетът беше "ръчно метене на листа"...

Няма коментари :

Публикуване на коментар