loading...

вторник, 29 август 2017 г.

Дружбенци дишат най-мръсния въздух в цяла София


Най-много превишения на нормата за фини прахови частици в София са регистрирани в измервателната станция в ж. к. "Дружба", съобщиха от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Превишения не са засичани единствено на Копитото.
На територията на Столична община има 6 автоматични измервателни станции (АИС) за контрол на качеството на атмосферния въздух - в ж.к. „Дружба“, „Надежда“, „Младост“, „Хиподрума“, „Павлово“ и Копитото. 


От ИАОС уточняват, че превишаването на нормата за фини прахови частици има сезонен характер - вследствие на транспортът и битовите изгаряния в домакинствата през студените месеци, в съчетание с неблагоприятни метеорологични условия като мъгла, безветрие и температурна инверсия, нивата на фини прахови частици се покачват и често пъти нормата е превишена. 


Заради това с понижаване на температурата на въздуха през предстоящите есенни и зимни месеци се очаква да се повишават нивата на фини прахови частици в столицата до 10µm.


През последните 3 дни в София не се отчетени превишения на нормите за качеството на атмосферния въздух по всички контролирани атмосферни замърсители.


Няма коментари :

Публикуване на коментар