loading...

петък, 4 август 2017 г.

СКАНДАЛНО: Половината двор на 68-мо СУ е подготвен за продажба

Дворът на дружбенското 68-мо СУ е разделен на две. Това е станало през миналата година при опита на бившия волейболен национал Владо Николов да построи частна спортна зала на този терен. В момента земята е публична общинска собственост, но с две УПИ*-та. Това на практика означава, че всеки един инвеститор може да предяви претенции към половината двор на 68-мо. 

Именно половината земя по УПИ е предвидена за спортна сграда. Всичко това може да се избегне, ако кметът на район "Искър" - Ивайло Цеков обедини двете УПИ-та, както ги е разделил преди време. 

Общественият съвет на "Дружба" 2 продължава да следи ситуацията и няма никакво намерение да допусне застрояване на двора на училището.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*УПИ-то, или за кратко парцелът, представлява проект за обособяване на нови поземлени имоти с нови граници и площи, гарантиращи функционалното използване на територията и постигане на минимални изисквания за осъществяване в него /в зависиност от предназначението/, които след одобряването им и уреждане на регулационни сметки се нанасят в кадастралния план и им се дават нови номера на поземлен имот.

Няма коментари :

Публикуване на коментар