loading...

четвъртък, 15 юни 2017 г.

Жителите на "Дружба" 2 са готови да блокират булевард "Цветан Лазаров"

Заради продължаващото бездействие на държавната и общинска власт, дружбенци са готови да блокират столичния булевард „Цветан Лазаров“. Вече седми месец хората от „Дружба“ 2 и 1 нямат нормален пешеходен достъп между двата квартала. Дружбенци са принудени да пресичат неправилно именно булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат от единия до другия квартал.

Кметът на район „Искър“ – Ивайло Цеков, който е съдействал за затварянето на пътя, не дойде по време на 11-ия протест на хората от квартала. Заради неговото бездействие ще бъдат сезирани и европейски институции.

Следващият протест е насрочен за 28 юни (сряда) от 19.00 часа, отново до затворения път от страната на „Кауфланд“.

Началото на протестите беше поставено на 21 декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Въпреки, че собственикът на имота писмено обеща, че ще бъде отворена на 20 декември 2016 г., то това не се случи и протестите продължават и до днес.

Освен това в "Дружба" 2 се подготвя ново мащабно застрояване, което ще унищожи и малкото останали зелени площи. Първият удар ще бъде по линията на метрото, където вече земята е почти изцяло частна собственост.

Няма коментари :

Публикуване на коментар