loading...

четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Над 100 човека протестираха в „Дружба“ 2 (ВИДЕО)


Над сто човека се събраха в столичния квартал "Дружба" 2 на 1-ви февруари. Причината за недоволството им е затворена пътека, която е свързваше столичните квартали "Дружба" 1 и "Дружба" 2. Алеята свързва двата квартала, като прави достъпът до спирки за градския транспорт, магазини и аптеки по-лесен.
След затварянето й жителите на двата квартала трябва да обикалят средно около километър, за да свършат ежедневната си работа. Те трябва неправилно да минават през булеварда, за да стигнат от единия до другия квартал.


Петият протест на дружбенци беше подкрепен и от жители на квартал „Младост“. Около 20 човека се присъединиха към протестиращите от "Дружба" 2 и "Дружба" 1.

"Отварянето на пътеката може да стане по три начина. Първият вариант е самият собственик да види какъв голям проблем прави на хората и да отвори алеята. Второто решение е да се направи нов план на парцела, така ще се даде възможност да бъде отчужден имота. Третият начин е незаконен, като вече имаме случаи на посегателства над оградата. Хората вече се опитваха да я премахнат", заяви по време на протеста общинският съветник Борис Цветков.

Направена е подписка в подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп, до момента са събрани над 1200 подписа. Пътеката, която служи на жителите на квартала повече от 30 години е затворена в началото на декември миналата година. 

На 7 февруари от 19.00 ч. в залата на 68-о училище ще бъдат показани документи по случая и прикани присъстващите граждани да се запознаят с тях. На 8-ми февруари пък ще се състои шестия протест пред затворената пътека в "Дружба" 2, отново от 18.00 часа.

Няма коментари :

Публикуване на коментар