loading...

сряда, 25 януари 2017 г.

Десетки хора се включиха в четвъртия протест в „Дружба“ 2 (ВИДЕО)

Десетки хора се включиха в четвъртия протест в столичния квартал „Дружба“ 2, въпреки сибирския студ. Недоволните жители вече са събрали над 1 000 подписа с искане за отваряне на пешеходния достъп до „Дружба“ 1, спирките на градския транспорт, както и до голям хипермаркет в района. Въпреки, че от 21 декември миналата година се провеждат протести, то все още няма решение на проблема.
За това недоволните хора вече обмислят и различни форми на гражданско неподчинение.  Следващият протест ще бъде на 1-ви февруари (сряда) отново от 18.00 часа.

От Обществения съвет на Дружба 2 са твърдо решени да не спират с протестните действия, до цялостно решаване на проблема.

Хората от квартала са недоволни, че от началото на декември 2016 г. им е отнето правото да преминават по пътя, който са ползвали в продължение на повече от 30 години. Причината за това е, че още през 1996 г. е върната земя на частно лице, което сега е заградило имота, на който е построена сграда. Никой от 19996 г. до сега не е преценил, че на въпросното място трябва да се запази пешеходния достъп. Затова хората от „Дружба“ 2, настояват да се направи нова регулация, която да предвиди запазването на пътеката, която да бъде със свободен достъп. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар