loading...

неделя, 6 септември 2015 г.

"Т-Маркет" отвори нов обект в кв. Дружба

Веригата за продажби на дребно "Т-Маркет" се разширява с още магазини, като последният от тях е в софийския кв. "Дружба". Той е нает от "Магазини Европа" - веригата на Христо Ковачки, която от години има сериозни затруднения, намален асортимент и проблеми с плащанията. Магазинът до бл. 86 в "Дружба" е отворен от 1 септември.

Преди това там е бил обект от веригата "Европа", който не работи от повече от година. С него броят на магазините само в София става 27, а общо в България те са 47 – най-много са в столицата и в Пловдив.

До редакционното приключване на броя от "Максима България", собственик на веригата, не успяха да отговорят на изпратените въпроси за новия обект. От "Магазини Европа" не бяха открити за коментар по сделката. През последните години техните обекти намаляват постоянно – от над 40 в началото на тази година до едва 7, като в момента вероятно са още по-малко.

Разширение

Според данните от Имотния регистър "Максима България" не е наемала други магазини от веригата на Ковачки. Договорът с "Магазини Европа" е подписан на 12 юни и според описанието обектът е с обща площ от 1100 кв.м. В регистъра няма данни какъв е материалният интерес по сделката.

Според информация от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) през месец май "Максима България" е получила разрешение да придобие контрол върху обект на "Магазини Европа". Подробности кой точно обект и каква ще е цената на сделката липсват в решението на антимонополния орган. По описанието от решението става въпрос за наем на магазин.

Само от началото на тази година са подписани още три договора за наеми. Всичките са от края на април, единият в "Люлин 10" в София. Наемодател е "Принцеса Качаклиев, Качаклиева и сие". Вторият обект е на ул. "Тодорини кукли", пак в София, нает от "СК Левски" и "Спортни имоти Левски". Третият магазини е в кв. "Младост 2", нает от "Костадинов груп". В класацията "Капитал 100" веригата "Т-Маркет" е на 11-а позиция в сектор "Търговия". Ако се извадят веригите за техника, тя остава на девето място.

Няма коментари :

Публикуване на коментар