loading...

неделя, 5 октомври 2014 г.

Шест мобилни секции за гласуването в София

В 150 секции ще могат да гласуват хората с увреждания в София. Шест ще са подвижните секции, осигурени от Столичната община.
И на тези избори избирателите в неравностойно положение ще могат да се възползват от специализиран транспорт, който да ги откара до секциите, в които да гласуват.„Както и на предишни избори трите районни избирателни комисии на територията на София приеха решения, с които определиха секции на първи или партерен етаж за избиратели с увреждане на опорно-двигателния апарат или зрението.

Те са около 50 секции за всяка РИК. Извън тези секционни избирателни комисии на територията на София ще работят и шест подвижни избирателни комисии, които са сформирани на база заявления на хора със затруднения в придвижването. Всяка една такава комисия ще обслужва и подадени заявления в съседни райони, независимо дали там е сформирана такава СИК или не. На трето място съществува възможността, която както на всички избори Столична община извършва, да имаме превоз на съответните граждани със затруднения до секционните избирателни комисии”, съобщи Ралица Стоянова, секретар на Столичната община.

„На телефони 02 904 13 51 0800 20 720 от 7.00 ч. до 18.30 ч. на 5 октомври гражданите могат да подават заявлен

Няма коментари :

Публикуване на коментар