loading...

понеделник, 14 юли 2014 г.

Ще имали велопаркинги в Дружба?

Столичната община търси фирма, която да направи анализ къде да се поставят велопаркинги и на какъв принцип да работят те.
Това става ясно от регистъра за обществени поръчки, съобщи вестник "Сега". Прогнозната стойност на публичната покана е 20 хил. лв.

Освен проучване, фирмата ще трябва да направи и оценка на икономическата ефективност на възможностите и условията за доставка, монтаж, и поддържане на колела и велостоянки със заключващ механизъм.

От публичната покана става ясно още, че ще се анализират и варианти как да работи системата, като са включени апаратите за таксуване и информационни велопунктове на територията на столицата.

Според подробното описание на конкурса анализът трябва да включва и коментар за потенциален инвеститорски интерес и пазарните тенденции в други наши градове или други европейски държави.

Фирмата ще трябва да каже и какви ще са ефектите, ако велосипеди и велостоянки се отдават под наем, и какви ще са ползите за общината, както и да се изготви оценка на инвестицията и оценка на риска във връзка с привличането на частни лица.

Няма коментари :

Публикуване на коментар