loading...

сряда, 19 февруари 2014 г.

Как се ходи на училищни екскурзии

Изборът на фирми, които организират училищни пътувания и екскурзии е обект на доста противоречиви мнения.
Преди време избухна скандал, че дъщерята на столичната кметица Фандъкова - Михаела Фандъкова, спекулирала с майчината си фамилия и карала директори на училища в София непременно да изберат фирмата й „Анима турс” за организирането на т.нар. зелени училища.

Редакцията ни разполага с документи, че именно Михаела Фандъкова е собственик на въпросната фирма.

Компанията е еднолично дружество с ограничена отговорност, със седалище в столичния район „Люлин”, а собственик и управител на „Анима турс” е Михаела Юриева Фандъкова.
Въпреки и омъжена, Михаела работи с майчината си фамилия.

Проверка на сайта показа, че не винаги има монопол при избора на фирми, които да правят екскурзиите за малчугани.

Директорката на 68-мо СОУ Нели Пейчева, което се намира в столичния квартал Дружба 2 заяви, че "Национал турс" ще организира ски училище за малчуганите на школото, което ще се проведе в началото на февруари.

Директорката допълни, че в началото на всяка учебна година се подбират няколко фирми, които са препоръчани от учители и от тях са избира тази с която ще работи училището. За конкретното ски училище обаче не е имало други предложения освен това на "Национал турс".

"В крайна сметка не избираме ние фирмата, а родителите, които казват дали една оферта е добра или не", коментира Нели Пейчева.

В голяма част от училищата обаче няма информация за фирмите, с които се работи, а конкуренцията при организирането на зелени училища е голямо за разлика от ски предложенията.

В крайна сметка винаги може да има съмнения при избора на една фирма. Обикновено обаче натиска е неформален, а документите за избора са перфектни. Разкриваемостта на подобни схеми е много трудна, освен ако някой от участниците в нея не реши да проговори.

Няма коментари :

Публикуване на коментар